VI Sarićev vikend

Za vikend 07. i 08.06.2014.godine održana je završna manifestacija ,,VI. Sarićev vikend’’ na aerodromu ,,Subotica’’ u organizaciji aerokluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice.
Ovom prilikom su se na aerodromu ,,Subotica’’ okupila deca, njihovi roditelji, nastavnici i učitelji, kako bi stavili krunu na aktivnosti koje su deca tokom školske godine sprovela na tehničkom i likovnom planu u organizaciji aero kluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice.
Na ovoj manifestaciji je učestvovalo blizu dvesto dece, roditelja i nastavnika.
,,VI. Sarićev vikend’’ je počeo u nedelju u 10 časova otvaranjem izložbe likovnih radova dece koja su učestvovala i ušla u plasman do 20. mesta. Izložba likovnih radova dece je bila postavljena u hangaru na aerodromu a činila su je 120 radova dece iz osnovnih škola iz Subotice, Srbiije i inostranstva.
Na dva konkursa koje je aeroklub organizovao tokom školske godine pristiglo je oko 350 dečijih radova. Radovi su rangirani u tri kategorije: od 1.- 4.razreda, 5.- 6.razreda i 7.- 8.razreda.
Žiri koji je rangirao radove bio je u sastavu: Nevena Grković Bukvić (vajar), Vanja Subotić (slikar) i Mina Rakič (slikar).

Osim izložbe radova izložena su ispred hangara na travnatom prostoru tehničko-letačkih sredstava aerokluba ,,Ivan Sarić’’. U izložbenoj postavci su bili: avion CESSNA 172 – četvorosed, jedrilica dvosed IS 28, motorni zmaj – dvosed i vitlo ,,Herkules III’’.
Svi zainteresovani posetioci su mogli da se slikaju i razgledaju letački park aerokluba a zainteresovani su mogli i da sednu za komande već pomenutih letelica.

U manifestaciji aktivno učešće je uzeo i Vazduhoplovno modelarski klub ,,Subotica’’ iz Subotice.
Članovi VMKS su svojim modelima aviona i jedrilicama vršili prikazne letove na prostoru iznad aerodroma.
VMKS je demonstrirao letenje radio-komandovanih, kružno-kondovanih i slobodno letećih modela.

U 11 časova pristupilo se dodeli diploma deci koja su se istakla svojim likovnim i tehničkim umećem. Deca pobednici kao nagradu i poklon su dobila originalne ,,Fenix’’ medalje i diplome, primerak modela aviončića na principu praćke koji je deo programa ,,PoVa M’’, projekta ,,Fenix’’, za popularizaciju vazduhoplovstva. Pored priznanja pobednicima i deci je podeljeni poklon sokovi koje je obezbedilo preduzeće Next i Coca-cola.
Javno su dodeljene i zahvalnice ljudima i preduzećima dobre volje koji su pomogli i pomažu tim aero kluba u organizaciji ,,VI. Sarićevog vikenda’’.

U okviru ove manifestacije organizator je organizova i ,,III. Sarićev kotlić’’. Cilj organizovanja ove propratne manifestacije je bio da se okupi porodica na jednom mestu i da se klasičan nedeljni ručak zameni, ručkom na aerodromu ,,Subotica’’.
Ova manifestacija je se održavala paraleno sa svečanom dedelom diploma za dečija ostvarenja.
Na ,,VI. Sarićevom kotliću’’ je učestvovala 12 ekipa. Ovo je bila prilika da se pokažu i dokažu majstori u kuvanju riblje čorbe/paprikaša.
Proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe/paprikaša je usledilo posle 13 časova.
Prisutni na manifestaciji su imali priliku da probaju i uživaju u malim tajnama velikih majstorijama kulinarskog zanata.
Pomenute manifestacije sa lica mesta su propratile sledeće medijske kuće: tv Panon i Subotičke novine.

Comment is closed.