VII Sarićev vikend 2015

Plakat ,,7.Saricev vikend'' 2015 Plakat 4. Saricev kotlic 2015 - 2

Za vikend 20.-21.06.2015.godine održana je završna manifestacija ,,VII Sarićev vikend’’ na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’ u organizaciji aerokluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice.

Ovom prilikom su se na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’ okupila deca, njihovi roditelji, nastavnici i učitelji, kako bi stavili krunu na aktivnosti koje su deca tokom školske godine sprovodila na tehničkom i likovnom planu u organizaciji aerokluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice. Na ovoj manifestaciji je učestvovalo blizu 200-tina dece, roditelja i nastavnika.

,,VII Sarićev Vikend’’ je počeo u subotu takmičenjem dece u tehničkim disciplinama a u nedelju je otvorena izložba likovnih radova dece koja su učestvovala i ušla u plasman do 20. mesta. Izložba likovnih radova dece je bila postavljena u hangaru na aerodromu a činila su je 150 radova dece iz osnovnih škola iz Subotice i cele Srbije.

Na dva konkursa koje je aeroklub organizovao tokom školske godine pristiglo je oko 450 dečijih radova. Radovi su rangirani u tri kategorije: od 1.- 4.razreda, 5.- 6.razreda i 7.- 8.razreda.

Žiri koji je rangirao radove bio je u sastavu: Nevena Grković Bukvić(vajar), Vanja Subotić(slikar) i Mina Rakić(slikar).

Osim izložbe dečijih radova ,na travnatom prostoru ispred hangara, izložena su i letačka sredstava aerokluba ,,Ivan Sarić’’. Na pomenutom prostoru je bila postavljena jedrilica dvosednog tipa IS 28, motorni zmaj –dvosednog tipa, avion Cassna 172 i vitlo ,,Herkules III’’.

Svi zainteresovani posetioci su mogli da se slikaju i razgledaju letački park aerokluba a zainteresovani su mogli i da sednu za komande već pomenutih letelica. Pored sedenja i slikanja u letelicama i dobijanja potrebnih informacija posetioci su mogli da vide i letenje jedrilicon,avionom, motornim zmajem i paraglajderom i skokove padobranaca.

Na prostoru rulne staze članovi Vazduhoplovno modelarskog kluba ,,Subotica’’ iz Subotice su prikazali svoje modele i prikaz letenja istim.

U 11 časova pristupilo se dodeli diploma deci koja su se istakla svojim likovnim i tehničkim umećem. Deca pobednici kao nagradu i poklon su dobila originalne ,,Fenix’’ diplome.

Javno su dodeljene i zahvalnice ljudima i preduzećima dobre volje koji su pomogli tim aerokluba u organizaciji ,,VII Sarićevog Vikenda’’.

U okviru ove manifestacije organizator je organizovao i ,,IV Sarićev kotlić’’. Cilj organizovanja ove dodatne manifestacije je bio da se okupi porodica na jednom mestu i da se klasičan nedeljni ručak zameni, ručkom na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’.

Pomenute manifestacije sa lica mesta su propratile sledeće medijske kuće: tv K 23, rtv Yu-eco i rtv City.

FENIX projekat Likovni – Konkurs 2015 prolece PDF DOC
FENIX projekat Tehnički – Konkurs 2015 PDF DOC
Obaveštenje program “Izlet na aerodrom Subotica” – proleće 2015 PDF DOC
Pobednici likovnog konkursa “Konkurs 2015” proleće 2015 PDF DOC
VII Sarićev vikend PDF DOC

Galerija

Comment is closed.